Medya etkisi!




Hayattan soğuma sebebi. Filmler, diziler vs'ler. İzlemediğim şeyler hakkında bilgi sahibi olmak zorundaymışım gibi hissetmeme neden olan varlıklar. ! Hepsinden nefret ediyorum. Medya diyoruz!

Gazete,dergi ve televizyonların her biri birbirinin devamı niteliğinde. İzlediğimiz her yerde reklam var. Sokağa attığım her adımda reklam. Reklam kokuyorsunuz. Buna geçmeden önce söylenip duracağım. Geçenlerde bir arkadaşım, normalde olabildiğince uysal fakat yazarken olabildiğince eleştirici hatta durmadan söylenen bir tip olduğumu söyledi. Aslında görüpte, görmemezlikten geliyorum. Fakat bi yerde patlak veriyor. O yer burası sayın izleyici :/

Dizi kültürüm yok. Film kültürüm de öyle. Korku-gerilim severim. Deli gibi izlerim. Anlık stresler hoşuma gider. Anı yaşamayı sevdiğimden olabilir. Televizyondan ise olabildiğince uzağım. Zaten izlerken bende hipnoz etkisi gösteriyor kendisi. Uyutuyor. Tamam ben fiziksel olarak uyuyorum fakat, sizler ruhsal olarak uyuyorsunuz. Onlar ne derlerse ona uyuyorsunuz. Onlar ne yaparsa, ondan.

Marka etkisi! Bundan da nefret ediyorum. Marka meraklısı insanlardan da. Giydiğim kıyafeti nerden aldığımı soranlarada. Eşarbının markasını arkadan sarkıtan kadınlardan da. Ugg giymeyi halt sanıp, Sturbuck's kahvesiyle salınanlardan da. O iğrenç kahveleri içemediğinizden olacak ki, o bardaklar asla ellerinizden düşmüyor ha?!

Markalara yatırılan onlarca paradan da. Markalar kaliteli oluyor diyorsanız, bunu da göstermeyin. Markası içinde olsun, içinizde olsun. Reklamlarını adamlar sizlerin üzerinden bedavaya yapıyo hey! Ayılın artık. Ayık olun. !

Adamlar uzaya seyahate başlayacaklar. Kurdukları üslerle neler neler araştırıyorlar. Bizim millet hala, kim ne giymiş, hangi marka daha havalı, kim neyi uydurmuş derdinde. He bir de evlenme derdindeler. He bi de O ne demiş, bu ne yapmış, şu alyansını neden takmamış derdindeler. Aferin, böyle devam edersek Çağdaş oluruz. Çünkü Çağdaşlık günümüzde bu demek oluyor. Ne kadar markalı giyiyorsan, o kadar çağdaşsın.Ne kadar aynıysan, o kadar. Aynen devam!

Yorumlar

  1. Medya öyle bir dezenformasyon yapıyor ki, toplumu iğfal ediyor. Malesef toplumu bilinçlendirme yerine toplumu kişisizlikleştirme ve bu yönde toplum smühendisliği yapılıyor. Buna seyirci kalamayız. Marka bağımlılığı da çılgınlık biliyorsunuz. Bir de markaların taklidinden alanalar var bunlar da ruh hastası. Ezik insanlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..