Filmler!

Kimse çekmedi benim şu filmlerden çektiğim kadar! Zira benim kadar film izleyip ağlamaklı olan var mıdır bilmiyorum. Eminim yoktur. Harcadığım zamana mı ağlıyorum yoksa yaşadığım hayal kırıklığına mı bilmiyorum. 

Bilmediğim çok şey var, farkındayım. Neyse konuya geçelim. Uzak durmanız gereken filmlerden bahsediyorum şu an. Gördüğünüz yerde arkanıza bakmadan kaçın. Dünyanın 7 muhteşem hatasından bir tanesini yapmayın. 


Ye Sev Dua Et: Efenim bu filmi izleyip, ayy muhteşemdi diyen birisi var mıdır ? eminim yoktur. Çünkü filmde ne amaç var ne de başka bi'şey. Konusu bile yok. Yemek yemenin faidelerinden bahsetse yine bi derece dicem. Ama hayır! O da yok. Bizim Ayna programı bile ondan çok daha ileri, çok daha güzel, çok daha akıcıdır. Filmde ahanda kopacak, bi'şeyler olacak sanıyorsunuz fakat ı-ıh. Hiç bi'şeysi yok.



Dehşet Kapanı (The Cabin in The Woods): En çok izlenen korku filmleri diye arattığınızda bunun karşınıza çıkması gerçekten dehşete düşürüyor insanı. Zira ne kapan var, ne dehşet. Gerizekalı bir yapım. Harcadığınız zamana yazık. Herşeyin bir oyundan ibaret olduğu filmi Türkler çekmiş olsaydı film yerden yere vurulur, oyuncuları yolda görüldüğünde yüzüne tükürülürdü. Bu kadar saçma-salak bir film olamaz. Filmin sonunda "yuh! 96 dakikam rezil oldu" diyorsunuz. Hee bir de anlıyorsunuz ki eroin kullanmak aslında o kadar kötü bi'şey de değilmiş. Sanırım filmin bilinçaltı tohumlaması bu yönde.

Mezarına tüküreceğim: Korku filmi meraklısı kuzenin açmış olduğu ve korkudan çok "Fatmagül'ün Suçu Ne" tarzı bir iğrençlikle karşılaştığımız o berbat ötesi film. Tecavüze uğrayan genç yazarın aldığı intikam size "Ohh iyi de yaptı, süper yapmış" gibi tepkiler vermenize sebep oluyor olsa da, izlemek tamamen zaman kaybı. Getirdiği bi'şey olmadığı gibi, sinir bozucu da aynı zamanda.


Tersyüz: Anlayamadığım, defalarca izlediğim ve her zaman yarısında uyuyakaldığım saçma sapan bir film. Ne gerek var izlemeye?! Üzerine konuşamıyorum bile, o derece berbat.

İşaretler: Korku filmi diye oturup, gülerek kalkacağınız bir film. Öyle uzaylı mı olur? Uzaylı gelir sizin tarlaya mı eder? tarzında soruların vuku bulduğu, saçmalık timsali filmlerin ana-babası. Zaman kaybı fakat efektlerle toplamışlar filmi, orayı karıştırmayın.

Git başımdan: İzlenme oranı yüksek olmasına rağmen, hiç bir heyecanı olmayan, hay bi'şey oldu olacak derken bişey olmayan; gereksiz yapımlardan bi'tanesi. Başroldeki şişman amcaya biraz takılıyorsunuz fakat kadınsı hareketleri olabildiğince itici kılıyor filmi. Uzak durun muhakkak.

One Day: Namı değer bir gün. Film boyunca bir aşktan bahsediyorlar fakat en sonunda o aşkın içine ediyorlar. Duygusal insanlar "ayy çok güzeldi" dese de bana olabildiğince saçma geldi. Yani bir hatun başkasıyla gezip tozan, yatıp kalkan bir adamı o kadar yıl beklemez. Sonra sevgilisi olduğu halde onu terk edip gitmez. Sonra en sonunda da ölür öyle işte! Ohh iyi oldu diye nefes alasınız geliyor, o derece. 

Daha sayabilirim sanırım. The pianist gibi, Breaveheart gibi, Green Mile (Yeşil Yol) gibi, Forrest Gump gibi, In Time gibi, Equilibrium gibi, V for Vandetta gibi, İnception gibi, Kelebek etkisi gibi yapımların yanında ağlayarak izlemeyin o filmleri. Bunları izleyin. Konularını elbet anlatmıyorum. Kendinize iyi bakın. Görüşürüz. 

Yorumlar

  1. Ye dua et sev filmini sadece ben sevmiyorum sanıyordum, neyse ki bu konuda yalnız değilmişim :D
    Ya Büşra cümlelerin altına imzamı basıyorum resmen. Resmen aynı düşünüyoruz ya. One day konusunda kesinlikle haklısın. O nasıl bir berbat sondu ya. Filme yazık ettiler resmen ya. Ben izlediğim filmleri yarıda bırakmayı sevmem ama ilk defa ye dua et sev filmini yarıda bıraktım. Bak bide Beastly diye bir film var. Bu da o kervanın başını çekecek cinsten. Bu filmi de yarıda bıraktım. İzlerken fenalık geldi yemin ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. aaa vişnecim beastly çok severek izlediğim filmdir :/ çokça severim ben. o filmi bitirseydin keşke :)

    One Day'i izlediğimde ağlıcaktım az daha. Ye dua et sev i de üniversitenin sinema günlerinde izlemek zorunda kalmıştım. reklamcılık öğrencileri mecbur tutulmuştu. Yoksa asla bitirmezdim.

    YanıtlaSil
  3. Asıl izlenmesi gerekenler listene kesinlikle katılıyorum. O kadar harika filmler varken Ye Sev Dua Et ya da Bir Gün gibi saçma sapan filmlerle zaman kaybına lüzum yok. In Time için saçma diyen insanlar var. Nasıl film izlediklerini merak ediyorum. Bence yapılmış en iyi filmlerden biriydi mesela.

    YanıtlaSil
  4. ye dua et sev 'İn kitabı var bende ama o kadar olumsuz yorum okudum ki, başlamaya korkuyorum bile :)
    mezarına tüküreceğim e ise, sırf kadının intikamını görüp, içimi rahatlatmak için devam ettim :)

    YanıtlaSil
  5. @rmmbr, kesinlikle in time muhteşem bir film. ben filmden sonra zamanımı ciddi ciddi sorguladım. ütopyadan anlamayan insanlar saçma demiştir. ne anlar onlar? :)

    @hayalotobüsü, sakın diyorum izleme. Asla izleme. O filmi yok et. Kitabı güzelmiş fakat film berbat.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..