Pazar Sendromu!

Pazar sendromu yaşayan her Türk genci gibi, ben de üzüntü  ve sıkıntı içindeyim. Pazar günlerini sevmiyorum çünkü çok Pazar oluyorlar. Özellikle de evdeyseniz.

Evde olduğum saatlere kadar son zamanlarda okuduğum en muhteşem kitabı okudum. Kitap o kadar iyi ki, bitmesin diye sindire sindire okuyorum. Bir bölümü bitirdikten sonra gözlerimi kapatıp düşünüyorum. Beynimin tüm kıvrımlarına yerleşmesini bekliyor, sonra devam ediyorum. 

Akşama doğru ise, kuzenlerimin içinde bulunduğu muheşem bir iftar davetine gittim. Kuzenlerim ve eşleri, eşlerinin arkadaşları falan hiç oruç tutmasalarda, biz oruç tutanlara oldukça hoşgörülü idiler. İftar vaktine kadar bir şey yemediler. Yeni insanlarla tanışmayı sevdiğimi söylemiş miydim? Eminim söylemişimdir. Mutluluğumu da buna borçluyum.

Neden sonra oturup düşündüm. Namaz kılmayan, içkisini içen ve diğer hiç bir şeye dikkat etmeyen bir insanın neden oruç tutmadığı göze batardı ki? Oruç tutmuyorsa, iyy kakaydı fakat namaz kılmayınca, içkisini lıkır lıkır içince değildi. Diğerleri borçtu, ibadetti de; oruç Allah rızasıydı. Aç kalmak.. Nefsi terbiye etmenin en güzel yolu. Peki nefsini terbiye etmek istemeyen insana ne yapılabilir ki?

Ben de söyleyecek hiç bir şey bulamadım. Sadece gülümsedim. Sonra ; bu kız güzel gülüyor dediler. Keşke gülmeseydim dedim. Gülüşümde özel olmalıydı.Çünkü ben depresyondayım. Çünkü ben.. Ben arafta kalarak en büyük acımı çekiyorum şu an. Darısı gelecek güzel günlerimizin başına.

Yorumlar

  1. Büşra çok tatlı yazmışsın cicim.
    Benim evinde oturduğum ev sahibim namazında,niyazında filan...Karşı komşumu kocası öldürüyordu dayaktan,karışmayalım,utandırmayalım,evlerinde otursunlar gibi kelimeler etmişti asdf.

    Düşünsene kadının dayak yemesi önemli değil çünkü o kiracı (: Mantığa bak!
    Hani mülk allahındı?

    YanıtlaSil
  2. Kendi evine zeval gelmesin diye heralde. Halbuki mazlumun yanında durmalı müslüman. Müslümanlık algısı önemli :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..