Aidiyet Duygusu

Aidiyat : ait olmak demektir. Aidiyet duygusu olan insanlar ise; bulundukları kurumu insanı veya her ne ise etkileşimde bulundukları; onun tüm yükünü sırtlanmaya hazırdır.

Bu duygu olabildiğince önemli bir duygudur. Özellikle iş yerlerinde insanların kendilerini çalıştıkları kuruma ait hissetmeleri gerekmektedir. Böylelikle bireysel başarı veya parayı düşünmek yerine şirket başarısı ve kazancı için çalışmalar gerçekleştirirler. Bu durumda hem şirket, hem de çalışanları yeterince kazanır.

Hatta aidiyet duygusunu yeterince yükseltmek isteyen iş verenler genellikle şirket çalışanlarına özel bir takım şeyler yaparlar. Bir şirket bunun için tüm şirketin iç duvarlarını , merdiven boşluklarını çalışanlarının boyamasını istemiştir. Böylelikle kendilerini evlerinde hissedecekler, özgürce istedikleri renkleri, istedikleri duvarlara sürecekler ve oradan her geçtiklerinde "işte burası benim eserim" diyerek aidiyet duygusunu oluşturacaklardır.

İş yerini sahiplenen çalışan, iş yerine zeval gelmesin diye daha şevkle çalışacak, attığı adımları daha dikkatlice atacak, başta da söylediğim gibi kendi kazancını değil, şirketin kazancını düşünecektir.

İşte bu yüzden iş verenlerin bu konuda olabildiğince dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü böylelikle iş verenler de iş yapanlar da karşılıklı kazanacaklardır.

Şimdi merak ediyorsun sayın okuyucu, yahu büşra bu yazıyı neden yazdı ki şimdi? Hemen cevap veriyorum, bu yazıyı yazmam bir hocam tarafından istendi. İstemeyerek yazdığımdan olacak ki böyle bir yazı karşınıza çıktı. TEşekkür ederim :)

Yorumlar

  1. Geçen bir araştırmada da "öğleden sonra yenen bitter çikolata çalışanların konsantrasyonunu arttırıyormuş." dendi.
    O zaman çikolatada dağıtılsın. Di mi ama?
    Yani her şeyi çalışandan beklenmesin. :DC:D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..