Kadın Olma Sorusalı


Kadın olmak muhteşem bir şey. Yaratılışa bakmak isterseniz eğer, gerek estetiği ile, gerekse nazik yapısı ile dünyada eşi benzeri olmayan varlık kadın. Fakat gelin görün ki, günümüzde bu demek değil.

Günümüzde kadın olmak gerçek bir sorun. Çünkü izlediğimiz filmlerin hepsinde kadınlar ya yalancı, ya sahtekar, ya aldatan, ya da aptal. Genel olarak kadına bu tip kimlikler yükleniyor. Kadın reklam filmlerinde temizlik yapan, yemek yapan veya işe gitmek zorunda olan bir tipken, ata erkillik her dakika gözümüze sokulan bir dert.

Daha da beteri şimdi maalesef  ekranlarımızda. Kadınların endüstrileşmesi. Hepimizin aynı olmasını istiyorlar. Kadınlar tek bir beden olmak zorunda. Manken denilen tek tip insanlar her fırsatta gözümüze sokuluyor ve onlar gibi olmamız bekleniyor. Uzun bacaklar, kocaman göğüsler, ince bel, geniş kalça ve güzel bir yüz. Yüzünüzün güzel olmasına gerek yok aslında, tonlarca boya kullanıp yüzünüzü başka bir yüze bile çevirebilirsiniz. Hatta bunun sonunda evlendikten sonra kocanız sizi doğal halinizde gördüğünde tanımaz. 

Eleştirilecek tonlarca şey var bu konuda. Kadınsanız eğer, şişman olmamalısınız mesela. Çocuk doğurmalısınız, koşuşturmalısınız ama şişman olmamalısınız. Bacaklarınız pürüzsüz olmalı. Karnınız her zaman fit ve kaslı olmalı. Çocukların her dediğini yapmalı, kocanızın her isteğini gerçekleştirmeli fakat yine de bakımlı olmalısınız. Yorulmaya hakkınız yoktur. Hasta olamazsınız. Aile ilişkilerini düzene sokmalı, tüm sülale ile de iyi anlaşmalısınız. 

Buna ek olarak tonlarca reklam izlemelisiniz. Reklamlarda tonlarca yiyecek reklamı olmalı, canınız ister istemez çekipte yediğinizde, kendinizi suçlu hissetmelisiniz. Sonra hemen ardından zayıflama ilaçları kullanmalısınız. 

Ha ilaç demişken, bir de çocuk yapma sorunsalı vardır. Korunma yollarını hep siz düşünmelisiniz. Çünkü o çocuğu siz taşıyacaksınız, siz bakacaksınız. Bu yüzden beyne pıhtı atma riski olan, sizi felç etme sorunsalı var olan, karaciğerinize her gün zarar veren doğum kontrol haplarını içmelisiniz. 

Her ay delice adet gördüğünüz normal zamanlarda ise, etrafınızdaki insanlardan birazcık merhamet beklemeniz trip olarak algılanır. Aman siz sinirlisinizdir, aman siz çekilmezsinizdir.

Kadınların başında dert hiç eksilmez. Sokağa çıkarsınız, tacize uğrarsınız. Bu da yetmez tecavüze uğrarsınız. Üst üste giyinir kendinizi örtersiniz, örtünme ile suçlanırsınız, doğru dürüst bir yerde çalışamazsınız. Mutlaka kendinize uygun bir iş bulmanız gerekir. Örtünmezsiniz, biraz kısa giyseniz aranıyor olursunuz. Çalışmanızın sebepleri ise çeşitli yerlere bağlanır. İhtiyacım yoksa çalışmayım dersiniz, bu kez de tembellikle suçlanırsınız. Halbuki sizi bekleyen koskoca ev işleri, aile ilişkileri ve beslemeniz gereken çocuklarınız vardır. Bunlar işten sayılmaz. 

Asalak olmakla suçlanırsınız. Okursanız çok bilmiş, okumazsanız cahil olmakla itham edilirsiniz. Genelde siz suçlusunuzdur. Çünkü asla o televizyonlarda gösterilen kadınlar gibi olamazsınız. Olmaya çalıştığınız her dakika darbe gören psikolojiniz, gerçekten sinir bozucu olmaya başlar. Değişik ihtiyaçlarınız ortaya çıkar. Asla yapmam dediğiniz şeyleri de yapmaya başlarsınız. Çünkü onaylanmak istersiniz, yüceltilmek.. Tıpkı o televizyondaki kadınlar gibi..

Gerçek hayat işte böyle zordur. Kadın olmak gerçekten çok zordur. Belki dağınık anlattım ama kadın olan anlar böyle bir derdi. Bize verilen en büyük kıymeti bizi cehennem yapmaya çalışan tüm dış etkenlerden sıyrılmak dileğiyle.

Yorumlar

  1. Çok güzel anlatmışsın. Harfi harfine haklısın. İyi günlere insaallah

    YanıtlaSil
  2. kelimesi kelimesine nasıl da katılıyorum fikirlerine ve de üzülüyorum hepsine her birimize ,

    YanıtlaSil
  3. Harika anlatmışsın bunu anlayacak erkeklerde lazım işte ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..