İsimler önemli ve Uygur kardeşler söyleşisi


İsimlerin kişiliği taşıdığına inanırım. Biri hakkında konuşunca bir arkadaşım hemen ismini sorarım. İsmi ne? dediğimde aldığım cevaba göre bir kişilik oluştururum kafamda. Tıpkı "Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyim" misali. Arkadaşı atın ordan, ismi koyun. Aynı hesap.

Genelde herkes ismimi hatırlar. Geçenlerde bir toplantıda adama ismimi söyledim. Sonra bir konu hakkında fikrimi beyan edince "Pardon, ismim ne demiştiniz?" dedi. İsmimi 2. kez söyledim. Adam bir daha hiç unutmadı. Sonra hep ismimle hitap etti. Bir de gelin bana sorun. Ben hiç kimsenin ismini bilmiyorum. Ve birisi ismimi unutunca hiç sinirlenmiyorum. Zira isim hafızam bildiğin sıfır.

Bugün mükemmel bir gün geçirdikten sonra akşam derse gittim. Balkonda arkadaşlarla laklak moduna girmişiz. Tam o sırada bana yazıldığı tüm arkadaş ortamım tarafından bilinen x kişisi geldi. Arkadaşıma bir şey uzatırken "Al Büşra." dedi. Diğer arkadaş hemen atladı: "Olm, o Büşra değil yuh!" dedi. Çocuk bana dönerek "İsmin beynimde öyle bir yer edinmiş ki, herkese öyle hitap ediyorum" dedi. Sonra biz kahkahayı bastık tabi. Biraz fazla abarttık sanırım. Alındı. Duygularıyla dalga geçmemeliymişiz. Hatta bir ara enteresan bir beddua etti de, umursamadık. 

Bugün Behzat ve Süheyl kardeşlerle söyleşideydik. Hiç fotoğraf çekmedim. Yanımdaki arkadaşa verdim, o çekti. Söyleşiye gitmeden önce asistanımı arayıp gideceğimi haber verdim. "Oha, beyaz saçlı olan harbi çok karizma" dedi. "Yok lan, yaşlanmıştır O,artık karizma mı kalmıştır" dedim. Demez olaydım. Adam harbi karizma. Yok böyle bir yakışıklılık. Süheyl'in de sempatikliği çok şekerdi. Çok eğlendik. Bir çok şey anlattılar fakat beni benden alan Behzat Uygur'un: "Artık diziler çok fena. Herkes birbirine tecavüz ediyor. Set'e gitmeye korkuyorum, bana da tecavüz ederler" demesiydi. Süheyl Uygur hemen ekledi "E potansiyel de var hani"

Fotoğraf neden çekmedim? Söyleşiden kopmamak için. Fotoğraf çekmeyi bazen sevmiyorum. Herşeye o delikten bakmak ve durmadan fotoğraf görmek zorunda kalıyorsunuz ya, hiç hoş olmuyor. He bir de, insanlar hakkında ön yargı falan kötü şeyler. 50 yaşında bile yakışıklı olabilirsiniz beyler. Ve tabi tweet attığımda Süheyl Uygur'a, hemen beni RT etmesi çok güzeldi. Süheyl Uygur'un ise hesabı yokmuş, fake'miş. Bilginize.

Yorumlar

  1. Güzel bir paylaşım imiş. Keşke fotoğrafla tamamlansa imiş bu yazınız. Bir gazetecilik çalışması gibi.

    YanıtlaSil
  2. Bende tiyaro ve kişisel gezilerimde fotograf çekmekten , çekilmekten hoşlanmıyorum.

    Artık herkes foto çek koy derken onu da yaptım bunu da yaptım merakıyla çok itici geliyor bana.

    çok güzel bir yazı olmuş.

    güneş..

    YanıtlaSil
  3. paylaşım için teşekkürler.beğenerek takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. evet isme ve tipe göre hemen bir şekil beliriyor insanın kafasında

    ben bunu özellikle aynı isme sahip tanıdığım kişilerle imgeleştirdiğimi farkettim..

    YanıtlaSil
  5. Canım :D Hayalim Meyalim benim de isim hafızam sıfır ama emin ol beni tanıyosun ben de seni. imza eski dost ;)

    YanıtlaSil
  6. Canım :D Hayalim Meyalim benim de isim hafızam sıfır ama emin ol beni tanıyosun ben de seni. imza eski dost ;)

    YanıtlaSil
  7. @Prof, dedim ya çekmedim. Arkadaşım da hiç çekememiş :/

    @güneş, teşekkür ederim :) uzun zamandır görüşemiyorduk :))

    @Yılmaz,kesinlikle öyle. demek ki durum bir tek ben de değilmiş :)

    @Ferhat, iyiym, sen nasılsın inş?

    @Alexis, kimsin ki sen? ulaş bana mail yoluyla :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..