An'lık Her'şey

Bir an'da neler değişir hiç düşündünüz mü? Verdiğiniz an'lık kararların, anınızı değil, hayatınızı nasıl değiştireceğini? Eğer düşünmediyseniz düşünün! Çünkü an'lar kendi içlerinde zincirleme olarak zamanları ve hemen ardından da kaderi oluşturur. Kısmetinizde varsa, olur, yoksa olmaz. Peki bunu en güzel hangi filmde izlersiniz? -An..

Filmin ismi An. Yunanistan menşei olan bu filmde bazı müstehcen sahnelerin olduğu konusunda sizleri uyarmalıyım en başta. Fakat izlediğim en ilginç konulardan bir tanesiydi.Kader ve kısmetin kesişiminin bu denli güzel anlatılması çok hoştu gerçekten.

Bir adamın köpeğini dışarıya çıkarıp, çıkarmaması arasında gidip gelen iki hayat öyküsünü izliyorsunuz. Çıkarsaydı ne olacaktı, çıkarmadı da ne oldu derken süregelen filmde, aşk muhteşem bir biçimde anlatılıyor. Aşk evliliği yapan adam, karısını aldatıyor. Karısı ortada çocuk olmasına rağmen kocasını affetmiyor. Sanırım en güzel yanı da bu. Çünkü eskisi gibi O'na dokunamayacağına inanıyor. Olabildiğince realist bir düşünce. "Belki hayattı bizi buraya sürükleyen, keşke başka zaman başka bir yerde karşılaşsaydık" deyip, çekip gidiyor.

Diğer taraftan ise, yeni bir aşk doğuyor. Neyse efenim, anlatmayalım filmi. Burada mevzu,kısmetinizdeki insan bir şekilde gelip bulur sizi. Ne yaparsanız yapın, hangi zamanda olursanız olun, o kader bağlandıysa bir kere, bağlanıyor. Ve işin en kötü kısmı, bu filmi Yunan'lılar yapıyor.

Değiştirebileceğim an'ların bilincine vardım da, her şeyden soğudum be güzelim. Olabildiğince.

Yorumlar