Yahudilerden Bize Miras Kalan Sözlere Sahip Çıkalım!

Aşağıdaki yazıyı okuduktan sonra eminim artık bu cümleleri kullanırken, bir kez daha düşüneceksinizdir. Düşünmeyecekseniz de , kendiniz bilirsiniz. 

Anladıysam Arap Olayım: Efendimizin (sav) Arap olmasından dolayı araplık üzerinden Efendimize hakaret ettiler, kin kustular. Bizler de bu lafı bilinçsizce söyledik.

Kara Fatma: Hz Fatıma (ra) tesettür için giydiği kara cilbaba hakaret olsun diye böceğe kara fatma dediler, bizler de aynısını cahilce söyledik.

Kaka: Büyük komutan, büyük sahabe ve yahudilerin en çok nefret ettiği sahabelerden biri KAKA (ra). Yahudiler çocuklarını lavaboya götürdüklerinde kin kusarak çocuklarının yaptığına kaka dediler, bizler de hiç araştırmadan kaka dedik.

Bu şekilde neyi neden kullandığımızı bilmediğimiz bir sürü şey daha var. Lütfen dikkat edelim.

Yorumlar

  1. Kullandığım cümleler değiller ama daha önce de okumuştum bir kaç kere, neyin nerden geldiğini bir kez daha hatırlamış olduk, umarım bilmeyenler ve bilmeden kullananlar da aydınlanmış olur.:)

    YanıtlaSil
  2. Ben Kara Fatma'yı, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından "Fatma Seher Erden" hanım için kullanıyordum. Hatta sadece ben değil sağlığında tüm Türkiye de o anlamda kullanıyordu. Onun kara giyiminden biz kendimiz bu çıkarımı yaptık.

    Yani illaki suçlayacaksak elin Yahudilerini değil, vatanı için kanını döken kendi milli kahramanını Ortodoks Kilisesinde ölüme terkeden bizi, kendimizi, Türkiye halkını suçlayalım.

    "Anladıysam Arap Olayım" lafı Osmanlıcadan beri kullanılan bir kinaye, yeni değil. Ahmet Kabaklı'nın araştırmalarına göre doğrusu "Anladıysam Â'râb (yurtsuz, şehir yüzü görmemiş) olayım". "Türk Dil Kurumunun başına Türkçe bilmeyen Agop Dilaçar diye bir Ermeniyi getirirseniz olacağı bu" diye de ekliyor adam.

    Kaka meselesi tamamen okunuşla alakalı. Arapçası القعقع, okunuşu Qe'Qe ile başlayıp Kahkeye kadar gidiyor, seç beğen al. "Germanikopolis"in şehrinin "Ermenek"e veya Rakun hayvanının "Niyazi Gül" tarafından Rakı-Kavuna bağlanmasına benzettim ben bu durumu :)))

    Kendi kel kafamızdan biz sorumluyuz arkadaş, günahını almayalım el alemin. Kendi dinimize olan düşmanlığımızın, dilimizi kendi kendimize dejenere edişimizin suçunu başkasına atıp günah çıkartmaya çalışmayalım.

    Ha buna rağmen yine de "sen mi bilecen bilmemkim hocaefendi mi" derseniz orasına birşey diyemem. Zaten işler yolunda gitmiyorsa ya masonlardandır, ya illuminatiden, ya paralel örgütten. :D

    YanıtlaSil
  3. Hımmm, uzun zamandır kullanmasam da bu sözcükleri bir ara çok kullanırdım. Günahı onların boynuna :))

    YanıtlaSil
  4. Hangi kelimeleri neden kullandığımızı bile bilmiyoruz. Bu dinimizi iyi idrak etmeden başkalarının yoluna sapıp onların doğrularına inanmakla aynı. Ahh ah...

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için dostlar :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bi sesin çıksın..